Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Telemarken - se de bedste skiområder

Telemarken i Norge er et yndet tilflugtssted for skiturister med alt fra alpin, park og langrend. Fjeldene her er noget helt specielt og henvender sig særligt til børnefamilier og langrendsløbere, da skiområderne er overskuelige, naturen er spektakulær og indkvarteringen er til at få tæt på pisten. 

Telemarken er tættere på Danmark, end de fleste forventer. Fra Jylland kan I bl.a sejle fra Hirtshals til Kristiansand i Norge, hvorfra der ca. er 2½ time til 4 timer til skiområderne. Kommer I fra Sjælland og tager tunnellen under Oslo fjord, er der ca. 9 timer fra København.

Gausta i Telemarken

Det højeste punkt i Telemarken

Gausta (Gaustablikk) er et fantastisk skiområde i Telemarken, hvor I snildt kan nyde en uge eller et kortere ophold. Dette skiområde byder på løjper i alle sværhedsgrader, et veludviklet liftsystem og hyggelige skiboliger. Det højeste punkt i Telemarken ligger i Gaustablikk og er 1.883 meter højt. 

Når skiferien går til Gaustablikk, må I endelig ikke snyde jer selv for en tur på Gaustatoppen! Turen dertil er en oplevelse i sig selv, og på toppen ved den tidligere militærlyttestation serveres lune vafler og varm kakao, som hele familien vil elske. Den øvede skiløber kan købe en enkelt billet op og stå off piste ned!

Rauland i Telemarken

Skiparadis for de små i Rauland

Rauland er Telemarkens største skiområde, hvor der venter jer fantastisk skiløb og faciliteter for alle aldre. Det er et sandt slaraffenland for børn og barnlige sjæle, da I finder alt fra kælkebane med eget lifttræk, specielle kælke og udstyr, som I nemt kan leje. I finder bl.a. Norges største kælkeanlæg, som med sikkerhed vil bidrage til brede smil for store som små. Det giver et dejligt afbræk fra at stå på ski, hvis benene er blevet trætte og ømme. 

Rauland er ideel til kortere ture, hvis I ikke ønsker at rejse afsted en hel uge på ski. Rauland er et af Telemarken allerbedste og mest børnevenlige områder.

Gautefall i Telemarken

Rejs på en weekendtur til Gautefall

Gautefall i Telemarken er det perfekte skiområde, hvis I ønsker en weekendtur på ski i de norske fjelde. I de fleste uger holder Gautefall kun åbent torsdag-søndag, men i højsæsonen er der åbent hele ugen. 

Der tilbydes gode faciliteter for store og små, da der bl.a. er flere rullebånd til de mindste, flotte og hyggelige skiboliger og service ud over det forventede. Gautefall tilbyder som noget ekstraordinært gratis liftkort til børn under 7 år, hvis de kører med hjelm.

Vrådal i Telemarken

Børnevenlige rammer i Vrådal

Vrådal er oplagt til en kortere skitur på 4-5 dage. Området egner sig særligt godt til børn og nybegyndere, og er perfekt til at give de mindste en forsmag for at stå på ski i trygge rammer. Der er et lille børneområde i bunden, hvor der er en tallerkenlift, som er et godt sted at starte som nybegynder på ski, og på toppen findes der blandt andet blå og grønne piste. Er turen ned en udfordring, så er det muligt at tage stoleliften ned. 

I kan glæde jer til at nyde et lækkert måltid, da der serveres skøn mad, som sætter det sidste prik over i'et på en dejlig, kort skiferie.

Telemarken - populære skiboliger

Skiboliger i Telemarken

Skal skiferien gå til Telemarken, har vi mange lækre indkvateringer. Vi anbefaler bl.a.:

  • Gaustablikk Fjellhytter i Gausta, der byder på hytter til den store familie eller vennerne, der vil på ski sammen. Her bor I centralt og i norsk hyttestil, der danner rammene om en hyggelig skiferie. Indkøbsmuligheder ligger blot 100 m fra boligen.
  • Vidsyn i Rauland, der ligger smukt med det hele lige udenfor døren som fx langrend, kælkebane, lift og børneskiskole. I bor i hyggelige hytter lige ved Vierli skicenter.
  • Gautefall Skilodge Lejligheder, hvor I har kun 50 m til liften og bor lige i familieområdet.
  • Straand Hotel Vrådal, som er et lækkert hotel, hvor morgenmad er inklusiv i prisen. Hotellet ligger smukt og har skibus til skiområdet.