Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Skiferie Gausta

Oplyste nedfarter i Norges 6. største skiområde

Gausta skicenter har alverdens pister fra hyggelige grønne til stejle sorte med ca. 45 km i alt. Over tid har skiområdet udviklet sig meget og fremstår i dag yderst moderne med veludviklede liftsystemer og familievenlige faciliteter.Oplyste nedfarter i Norges 6. største skiområde
Gausta skicenter har alverdens pister fra hyggelige grønne til stejle sorte med ca. 45 km i alt. Over tid har skiområdet udviklet sig meget og fremstår i dag yderst moderne med veludviklede liftsystemer og familievenlige faciliteter. Læs mere

Skiferie til Gausta i Norge

Oplev Norges 6. største skiområde

Gausta skiområde (tidligere Gaustablikk) er et af de første skiområder i Norge til at få sne. Planlægger i en skiferie tidligt på året, er Gausta derfor en oplagt skidestination. Skiområdet Gausta er det 6. største skiområde i Norge, og byder på masser af muligheder, når det kommer til skiløb og andre spændende aktiviteter i sneen. Her får I en vidunderlig skidestination med faciliteter som hele familien vil elske. 

Hos Skiferie.dk tilbyder vi et stort udvalg af dejlige hytter og hoteller i Gausta i Telemarken, og vi hjælper dig gerne med at sammensætte den skiferie du og din familie drømmer om. 

Vores skieksperter har besøgt destinationen og sidder klar med vejledning og gode råd på 7015 3939.

Tid til masser af skiløb i Gausta

Gausta er et dejligt stort skiområde med udfordringer til alle skiløbere og omkring 45 km pister, som fordeler sig på:

  • 18 grønne pister
  • 2 blå pister
  • 8 røde pister
  • 5 sorte pister

I Gausta finder I desuden et moderne liftsystem, som let og elegant tager jer med rundt i området og lader jer besøge de mange forskellige pister. I skiområdet Gausta kan I naturligvis stå på ski hele dagen, men frygt ikke for de korte dage i Norden. I Gausta er der nemlig også rig mulighed for at prøve aftenski. Flere af nedfarterne er nemlig belyst, hvilket giver fantastiske udsigter over det mørke landskab og byen, når I kører ned. På denne måde undgår I også at jeres dage på ski bliver kortere, bare fordi I vælger en skiferie i Norden.

Med langrend og snesko ud i naturen

Langrend er særdeles populært i Norge, og besøger I Gausta bliver I næsten nødt til at bevæge jer ud i landskabet på et par langrendsski og prøve teknikken af. Gausta har nemlig hele 85 km præparerede langrendsspor til både kortere ture for nybegyndere og lidt længere ture op ad bjerget til de lidt mere erfarne langrendsløbere. Der er 3 km belyste spor. Sporene er velmarkerede, så det er let at finde vej i det vinterhvide landskab, og de bliver præpareret hver dag, så I er sikre på at ramme sporene og få en dejlig og letflydende tur. 

At vandre ud i naturen med et par snesko under fødderne, bliver mere og mere populært, og det er der bestemt mange gode grunde til. Alle kan være med på snesko, det kræver ikke særlig meget teknik, og I kan komme helt tæt på den fantastiske norske natur.

Besøg Gaustatoppen ved Gausta Skicenter

Gør skiferien til Gausta til en helt uforglemmelig oplevelse, når I tager en tur med Gaustabanen op til Gaustatoppen, som er Telemarkens højeste punkt. I tager bilen op til Gaustabanen, som blev bygget i 1950'erne af NATO. Her skal I med et lille tog 850 meter ind i bjerget, og herfra fortsætter I turen mod toppen med kabelbane omkring 1000 meter med en 39 graders stigning. 

Husk, I også kan tage skiene med, hvis I er vilde vovehsalse! Når I kommer ud fra Gaustabanen, bliver I mødt af en bjergtagende udsigt, hvor I kan se en sjettedel af hele Norges samlede areal i klart vejr. Herfra kan I så vælge at klatre helt til tops, hvor der ligger en lille café gemt inde bag snedriverne. Skal det være helt vildt, kan I vælge at køre offpiste ned på ski!

De bedste skiboliger i Gausta

På Skiferie.dk kan I finde et stort udvalg af dejlige hytter, familievenlige lejligheder og lækre hoteller til familiens skiferie i Gausta / Gaustablikk. Her er både hytter og lejligheder med panoramaudsigt, rigtig gode muligheder for at booke en bolig med ski-in/ski-out og indkøbsmuligheder i nærheden. Vi er sikre på, at der findes den helt rigtige bolig til din families skiferie i Gausta. 

Vi kan blandt andet anbefale Hedderstun, som byder på hyggelige hytter, der ligger lige ved pisten med ski-in/ski-out, hvilket er dejlig nemt for børnefamilien. Hytterne er store og rummelige med plads til 10 personer og har desuden sauna og brændeovn.

Nem transport til Gausta

Gausta Skicenter ligger omkring 2,5 times kørsel fra Oslo i Telemarken i det sydlige Norge. Hvis I ikke gider at sidde i bilen hele vejen fra Danmark, kan I let og bekvemt tage færgen.  Vores skieksperter hjælper dig gerne med at finde den bedste rute og færge til dig og din families næste skiferie i Gaustablikk. De sidder klar til at svare på spørgsmål ved at kontakt dem på 7015 3232.

Spis godt i Gausta

Der finders flere gode muligheder for at spise ude!

  • Gaustablikk Fjellresort: God restaurant, bare og afterski. 
  • The Loft: Her kan i få pizza og afterski. Ligger ved "centrum" og ikke tæt på Gaustablikk Fjellresort. 
  • Gausta Food Court: Her finder i nybagte pizzaer, burgere og god kaffe. God mulighed for at få varmen og en god frokost. 
  • Fyrieggen: Ligger ved Hovdestaul og her er der både mulighed for aften og frokost. 
  • Sportellet Bar og Restaurant: Ligger tæt på Hovdestaul og her findes der aftenmenu og bar.
  • Foodtruck: En ombygget pistemaskine der flytter rundt i skoområdet. Her kan i få en snack og en kaffe. 

Vigtig info om området Vatnedalen

Der er begrænset åbning på pisterne og liften i området Vatnedalen. Men som udgangspunkt er der åbnet fra d. 22. dec. - 1. jan. / uge 7-8-9 / Påsken og alle weekenderne. Der kan ikke produceres sne i dette område, er åbning af pisterne og lifterne afhængig af hvor meget sne der er. Der er gratis skibus, som kører i hele området.

Skibussen (Gaustaekspressen)

Det er muligt at tage skibussen rundt. Shuttlebussen kører via Vatnedalen, Den lykkelige Sportsmann, Gaustablikk Fjellresort, Hovdestaul, Gaustabanen og tilbage igen. 

Praktisk information

Bussen er en blå minibus og stopper ved alle stoppestederne på ruten. Sørg for, at chaufføren kan se dig og gør tydelig tegn på at du skal med bussen. Det er tilladt at tage en hund med i bussen. 

Man kan betale med kort i bussen og en voksen billet koster 60 NOK pr. tur (prisen er vejledende) og børn under 15 år er gratis.