Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Skiferie Vemdalen

Tre skiområder i fantastisk landskab

Centralt i Sverige ligger Vemdalen med tre skiområder og et stort udvalg af gode og velpræparerede pister. Her er noget til alle niveauer og mulighed for at udfordre sine skikompetencer og lære teknikken at kende helt fra bunden.Tre skiområder i fantastisk landskab
Centralt i Sverige ligger Vemdalen med tre skiområder og et stort udvalg af gode og velpræparerede pister. Her er noget til alle niveauer og mulighed for at udfordre sine skikompetencer og lære teknikken at kende helt fra bunden. Læs mere

Skiferie til Vemdalen i Sverige

Snesikre Vemdalen med tre skiområder

Tager du på skiferie i Vemdalen kan du stå på ski i tre forskellige skiområder, der byder på skiløb til alle niveauer:

 • Björnrike
 • Vemdalsskalet 
 • Klövsjö/Storhogna
 • Vemdalen ligger centralt i Sverige og har dermed indlandsklima, hvilket betyder, at området har den perfekte beliggenhed til at sikre en god og lang skisæson, hvorfor Vemdalen også er en af Sveriges mest snesikre destinationer. Foruden skiløb byder Vemdalen også på mange andre spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser, prøv fx en tur på hundeslæde eller sus en tur ned ad en af de mindre kælkebakker. Ifølge Financial Times er Vemdalen det eneste skiområde i Nordeuropa, der er rangeret blandt verdens 20 mest modstandsdygtige skisportssteder over for klimaforandringer. Det fremhæver Vemdalens stærke position som et skisportssted, der kan modstå klimaforandringer, og understreger betydningen af et omfattende bæredygtighedsarbejde og fortsatte investeringer i området.

  Hele tre flotte skiområder i Vemdalen

  Vemdalen består af tre forskellige skiområder med ét fælles liftkort gældende for alle. 

  • Björnrike er kendt for sine lange og brede pister, hvor der er sol hele dagen. De fleste pister i Björnrike løber ned gennem smukke skove og giver nogle fantastiske ture. 
  • Vemdalsskalet har både pister, hvor du kan blive udfordret og nogle, hvor du bare kan nyde en rolig tur, her er der også flere børne- og begyndervenlige pister. 
  • Klövsjö/Storhogna er ligeledes en god blanding af nogle af områdets vildeste pister og mere rolige og børnevenlige ture. 

  Skibus:

  Områderne hænger ikke sammen, og der er en lille køretur imellem dem. Der findes også en skibus, som gratis kan benyttes ved fremvisning af gyldigt liftkort. Har du ikke gyldigt liftkort, er det muligt at købe billet i bussen. Skibussen kommer du nemt mellem hytterne og løjperne samt de forskellige skiområder i Vemdalen.

  Børnenes og Valles skiskole i Vemdalen

  I Vemdalen byder den søde snemand Valle alle børn i alderen 3-9 år velkomne i sin skiskole. Her er der fokus på leg og sjov, og naturligvis på at børnene skal føle sig trygge på skiene, når de kommer ud på pisterne. 

  I Valles skiskole inddeles børnene i flere forskellige mindre grupper, hvor de tager ud på eventyr i skiområdet og prøver forskellige pister og forskelligt terræn. Her lærer de forskellige teknikker og udfordrer sig selv i trygge omgivelser og sammen med veluddannede instruktører. 

  Af og til kommer snemanden Valle forbi, som er god til at opmuntre børnene og hygge om dem på de forskellige ture. Til de lidt ældre børn i alderen 10-15 år er der også en gruppeskiskole, hvor de unge kan lære at stå på ski i et varieret terræn og føle sig trygge med ski under fødderne.

  Gratis skiskole og -leje til børn under 7 år

  Bemærk, det er endnu ikke muligt at booke skiskole, skileje og liftkort - priserne forventes at være klar i løbet af sommeren

  Rejs på skiferie til Vemdalen i Sverige med ophold i uge 3-5 eller 13-15 2025 og få del i det bedste tilbud med gratis skiskole og skileje for børn under 7 år. Bestilling af et liftkort til en voksen på mindst 4 dage og indkvartering i mindst 4 dage vil udløse gratis gruppeskiskole til børn fra 3-6 år og skileje til børn fra 0-6 år. 

  Bestilling af dette tilbud skal ske på tlf. 70 15 39 39 senest 13. oktober 2024. (dato er ikke helt fastlagt endnu). Alle ændringer der bliver lavet efter kampagnens udløber vil være til fuld pris. Bemærk, at der er begrænset antal gratis skiskolepladser for konceptet Valles vinteruger, og derefter gælder fuld pris.

  Forskellige aktiviteter i Vemdalen

  Vemdalen er et fantastisk alpinområde med mange muligheder for skiløbere på alle niveauer. Men der er også mange andre aktiviteter, I kan kaste jer over. Langrend er en meget populær sport i Sverige, og i Vemdalen kan du naturligvis også nyde denne dejlige sportsgren. Her finder du 50 km maskinpræparerede ruter. Nogle af stierne er endda oplyst, så I kan tage en aftentur ud i det smukke svenske landskab. Langrend er en vidunderlig måde at komme helt tæt på naturen i et roligt tempo. 


  Vemdalen byder også på andre sjove aktiviteter, hvor I kommer ud i naturen med lidt mere fart på. Prøv en hyggelig tur i hundeslæde, fart over feltet på en snescooter eller en tur ned ad en af de mange sjove kælkebakker. Skal I ned i tempo kan det anbefales at tage op i snow parken i Björnrike, hvor I kan opleve en smuk udsigt over Sonfjället og samtidig blive imponeret over parkløbernes hop og tricks - medbring lidt mad, tænd op i grillen og nyd et velfortjent hvil. 

  Populære boliger med hytter og hoteller

  På Skiferie.dk finder du et stort udvalg af lækre lejligheder og flotte skihytter, som du kan booke dig ind i på din næste skiferie til Vemdalen. Her ser du et par af de mest populære skiboliger i området. 

  • Ski Lodge Skalspasset byder på flotte og moderne lejligheder i et lejlighedskompleks med mange skønne faciliteter. Her er der både afslapningsområde, restaurant, ski in/ski out og meget mere. 
  • Fjällporten på Klockarfjället er et nyt og skønt boligområde, som er placeret smukt blot 150 meter fra pister og liften. Boligerne er adskilte og ligger lige ved Näsbacken og liften Väst Express, så du nemt kan komme rundt i Vemdalens skiområde.

  Hvordan kommer du til Vemdalen?

  Vemdalen ligger omkring 950 km fra København, hvilket svarer til en køretur på knap 12 timer, hvis I vælger at køre direkte. Foretrækker I at sidde mindre tid i bilen, kan I vælge at tage en færge noget af vejen, hvor der er mulighed for at komme ud og strække benene og slappe af, mens I transporteres et stort stykke af vejen. 

  I kan fx tage færgen fra Frederikshavn til Göteborg, hvorefter I kun skal køre cirka 670 km, hvilket vil tage omkring 9 timer. 

  Skal det være helt afslappet, kan I også taget toget fra Malmø, som kører jer på skiferie til Vemdalen. Så kommer I helt friske og veludhvilede frem til skiferien.

  Det er også muligt at flyve på skiferie i Vemdalen. Fra uge 51 til uge 8 flyver SAS ugentligt til Åre Östersund lufthavn, som ligger ca. 2 timers kørsel fra Vemdalen. Det er muligt at booke transfer med taxa eller bus fra lufthavnen til skiområdet. Fly bookes direkte hos SAS. 


  Hos Skiferie.dk kan vi hjælpe jer med at planlægge jeres skiferie, så hele turen tilpasses jeres behov og ønsker. Få hjælp og vejledning fra en af vores skieksperter på 7015 3939.

  Skiløb i Björnrike

  Björnrike er Vemdalens familievenlige område med et stort børneområde, en snow park, restauranter og en sydlig placering, som gør det særdeles solrigt. Pisterne i Björnrike er forbundet med et godt liftsystem, og fra hver liftafstigning finder I både en let og sværere nedfart, så I altid, uanset niveau, kan følges til toppen og mødes igen i bunden. Pisterne består primært af grønne, blå og røde nedfarter, men der er også korte sorte strækninger. 

  Björnvalle er Björnrikets børneområde og her venter Valles skovbane, musikstudio, en funpark med nemme rails og hop, grønne pister og en kælkebakke. Nær børneområdet er der både restaurant og varmestue. På toppen af Björnrike ligger skiområdets snow park med både grønne, røde og sorte hop samt sjove features. Her vil de adrenalinsøgende være godt underholdt. 

  Skiløb i Vemdalsskalet

  Vemdalsskalet er en fin lille fjeldby med restauranter og butikker, som er centreret omkring Skalets torv. Området byder på skiløb på to fjeldsider, som I nemt kommer rundt på med et effektivt liftsystem. To ekspresslifter sørger nemlig for at tage jer mellem de to fjeldsider. Vemdalsskalet har pister på hele farveskalaen fra de mere flade grønne pister til de stejle sorte skråninger. Den sorte pist 13 Nääsbranten er blandt favoritbakkerne hos det svenske kvindelandshold i alpinski, så er du på udkig efter udfordringer, kan denne pist anbefales. 


  I Vemdalsskalet er der naturligvis også et stort børneområde, som er beliggende ved Skalets torv. Her kan børnene blive trygge på skiene på nemme skibakker og prøve kræfter med både rullebånd, tallerkenlifter og en specialdesignet stolelift til børn og nybegyndere. Ved børneområdet ligger også Valles hytte, hvor der tilbydes børnepasning og aktiviteter for yngre børn.

  Skiløb i Klövsjö og Storhogna

  Klövsjö og Storhogna er to sammenhængende fjeldsider, hvor der er rig mulighed for varieret skiløb med både grønne, blå, røde og sorte nedfarter. Vil du udfordre dig selv, så er pist 10 Svartåshanget det helt rigtige sted. Pisten har en hældning på 38 grader, der gør den til en af Sveriges stejleste nedfarter og med garanti kan give lidt sved under hjelmen. I Klövsjö finder I børneområdet Valles skiland. Ved Solliftens topstation ligger Valles Skogsbrant, der byder på en skovbane, som hele familien kan opleve sammen. Storhogna har også et lille børneområde. 


  I Klövsjö og Storhogna kan I også nyde lækre spaoplevelser, god mad eller besøge aktivitetshuset med bowling og skishop. 


  Parkering og ladning af elbiler i Vemdalen

  Parkering

  I Vemdalen opkræves parkeringsafgift på udvalgte parkeringspladser. Du kan orientere dig om parkeringsforhold på vores indkvarteringssider. Husk at orientere dig om parkeringsvilkårene på skiltene inden, at du forlader din bil. Betaling foregår via Aimo-appen. På flere af de betalte parkeringspladser, er det muligt at parkere gratis i en kortere periode ved f.eks. indkøb eller af- og pålæsning. Du skal dog huske at registrere dig i appen, selvom du kun parkerer i en kortere periode. I Klövsjö og Storhogna er parkering gratis. 

  Ladning af elbiler

  I Vemdalen finder I flere ladestandere til elbiler. Der henvises til de opstillede ladestationer i området som kan ses her - det er forbudt at tilslutte biler direkte til stikkontakter i boligen. Ved udvalgte boliger er der opsat ladestandere.