Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Skiferie Hemsedal

Stå på ski i De Skandinaviske Alper

Hemsedal har flere gange været kåret som Norges bedste skidestination for et stort, særskilt børneområde, kilometerlange pister, afterski i verdensklasse, udfordrende off-piste og hyggelige hytter med rig mulighed for ski-in/ski-out.Stå på ski i De Skandinaviske Alper
Hemsedal har flere gange været kåret som Norges bedste skidestination for et stort, særskilt børneområde, kilometerlange pister, afterski i verdensklasse, udfordrende off-piste og hyggelige hytter med rig mulighed for ski-in/ski-out. Læs mere

Skiferie til Hemsedal i Norge

Oplev skiløb i verdensklasse

Hemsedal i Norge er beliggende mellem Bergen og Oslo og kaldes De Skandinaviske Alper, da skiområdet har en af de højeste beliggenheder i Skandinavien med hele tre bjergtoppe, der tårner sig 1000 meter op over havet. 

Foruden et varieret skiterræn med skiløb til alle niveauer, adskillige terrænparker og mulighed for både alpinski, langrend og snowboard, får du også en lang skisæson, som strækker sig fra november til start maj. 

Hemsedal er et utrolig børnevenligt skiområde med et stort, særskilt børneområde i sammenhæng med skiskole, troldeskov, underholdning med maskotten Valle og meget mere, hvor familiens mindste kan lære skiene at kende i trygge omgivelser.

Børnefamilien elsker Hemsedal

Hemsedal er den perfekte skidestination til børnefamilien med gode muligheder for ski-in/ski-out tæt på børneområdet. I bunden af skiområdet ligger et stort og dejligt børneområde med mindre skibakker og liftsystemer, som er særligt tilegnet familiens mindste medlemmer. Børneområdet har flere sjove legeredskaber, rullebånd, karrusel og meget andet. 

Skiskolen ligger ligeledes i børneområdet og er for børn i alderen 3-9 år, hvor børnene kan lære at stå på ski ved hjælp af søde skiguider, sjove skiturer og med besøg fra snemanden Valle, Hemsedals maskot, som vil stå på ski og lege med børnene samt arrangere underholdene shows for børnene i løbet af jeres skiferie i Hemsedal.

Gratis skiskole i Valles vinteruger

Bemærk, det er ikke muligt at booke liftkort, skiskole og skileje endnu - forventes klar i løbet af sommeren

Valles vinteruger gælder i ugerne 3-5 og 13-15 i 2025, hvor I har mulighed for at bestille gratis skiskole og skileje til børn under 7 år! For at kunne bestille gratis skiskole og skileje til et barn, skal der bestilles mindst ét liftkort til en voksen af minimum 4 dage. 

For at få tilbuddet skal I bestille på telefon 70 15 39 39  og senest 13. oktober 2024 (dato ikke helt fastlagt endnu) i åbningstiden. Ved ændringer i skiskole og skileje efter tilbuddet er udløbet er alle ændringer til fuld pris.  

Varieret skiløb på tre bjergtinder

I Hemsedal finder du et særdeles varieret skiterræn, der rummer skiløb til alle niveauer uanset om du er nybegynder eller ekspert. Fra Hemsedals tre forskellige bjergtoppe: Roni, Tinden og Totten kan du finde både stejle sorte pister, sjove røde pister og hyggelige blå og grønne pister. Pisterne i Hemsedal er kendt for at være brede og velpræparerede, hvilket er en sand fornøjelse og nydelse for alle skiløbere. Fra Totten kan du hoppe på en 6 km lang grøn pist, som fører dig hele vejen ned til bunden via en smuk rute, som ender i centrum af Hemsedal, hvor det er passende at nuppe en kop varm kakao eller en god frokost. Hemsedal byder også på Fun Slope med hop og velodromkurver, skicrossbane og slalombane med tidtagning samt de to større parker oppe i terrænet med hop, bokse og rails. Gennem skisæsonen er det også muligt at prøve både morgen- og aftenskiløb. 

I Hemsedal er der også gode forhold for snowboardere og rig mulighed for at kaste sig ud i offpiste eller langrend. Er du modig på ski og pjattet med offpiste, så kan du i Hemsedal tage på en guidet offpiste tur og prøve kræfter med de bedste og mest udfordrende ruter gennem skov og stejle skråninger. 

Sjove aktiviteter og gode spisesteder

Foruden fantastisk skiløb byder Hemsedal også på et stort udvalg af sjove og skønne aktiviteter, som ikke foregår på pisterne. I Hemsedal finder du blandt andet flere forskellige lækre restauranter og spisesteder, hvor du kan nyde fantastiske middage, varme drikke, bagværk og meget mere, når du trænger til at sidde og slappe lidt af indendørs i varmen. Gennem skisæsonen afholdes der også diverse events i Hemsedal.

Hvis du savner sne under fødderne har Hemsedal også en masse sjove sneparker, og rig mulighed for fede offpisteture eller smukke ture i de norske fjelde på langrend.

Populære indkvarteringer i Hemsedal

Vælg blandt populære indkvarteringer på skiferien i Hemsedal, fx:

 • Hemsedal Lodge Suite er en nyere indkvartering fra sæsonen 2018, som er bygget i forlængelse af Lodge Alpin. Her er spritnye lejligheder af bedste kvalitet, og for de yngste er der lavet helt specielle lejligheder med snemanden Valle som tema. 
 • Lodge Alpin byder på flotte og rummelige lejligheder, hvor der er plads til hele familien. Lodge Alpin har den perfekte beliggenhed i Hemsedal, da der er ski-in/ski-out, og lejlighederne ligger tæt på børneområdet og pisterne. 
 • Veslestølen er nogle af Hemsedals mest populære hytter med plads til 12-14 personer. Hytterne ligger med ski in/ski out oppe i terrænet med fantastisk udsigt over det sneklædte landskab.

Kør selv skiferie og færge til Hemsedal

Tag på kør selv skiferie til Hemsedal, som ligger omkring 800 kilometer fra København, hvilket vil tage cirka 9 timer i bil, hvis I kører direkte. Vil I gerne undgå at sidde alt for mange timer i bilen, er det muligt at tage en færge til og fra flere forskellige havnebyer, alt efter hvad der passer jeres planer bedst. I kan fx:

 • Sejle fra København eller Frederikshavn til Oslo, herfra skal I kun køre 200 km til Hemsedal.
 • Sejle fra Hirtshals til Kristiansand, hvorefter I skal lægge omkring 480 km bag jer i bil for at nå til Hemsedal. 
 • Sejle fra Frederikshavn til Göteborg, hvorfra I skal køre 500 km til Hemsedal.
 • Sejle fra Grenaa til Halmstad, hvorefter I skal køre 570 km for at nå til Hemsedal. 

Hos skiferie.dk hjælper vi jer gerne med at finde den rute, der passer jer bedst. Ankommer I med fly til lufthavnen i Oslo, kan I finde information om transfer til Hemsedal her.

Spis godt i Hemsedal

Hemsedal byder på et bredt udvalg af spisesteder. Lige ved skicenteret finder i det populære Lodgen Spiseri, hvor der serveres morgenmad, a la carte frokost og derudover er der også en cafe med lette anretninger. Ved foden af skicenteret finder I den populære sportbar og restaurant O´Learys. Her er både frokost og aftenservering med de kendte retter fra kæden. I terrænet finder I den familievenlige Fjellkafeen, som serverer familievenlige anretning. Vi kan anbefale at prøve den populære elgburger! Har I lidt bedre tid, så kan vi også varmt anbefale Skigaarden - her serveres en lækker frokost i flotte omgivelser. 

Husk, at I godt kan stå på ski helt til centrum af Hemsedal, hvor der bl.a er Peppes Pizza. Skibusen tager jer tilbage til skicenteret, når frokosten er klaret. I Hemsedal finder I også flere supermarkeder, så I selv kan tilberede dejlig mad i jeres skibolig. 

TIP: På en solskinsdag skal I nyde en kakao, frokost eller en kold øl på Hotell Skarsnuten's terrasse - det er en sand fornøjelse.

Hundeslæde, kælkeaften eller....

Hemsedal Aktiv byder på mange andre oplevelser uden for pisten. Her kan I bestille en arrangeret kælkeaften på pisten, kaneture i det smukke vinterlandskab, klatre på den 14 meter høje klatrevæg eller prøve en storslående tur med hundeslæde. Er I vilde med heste, så kan I opleve vinterlandskabet fra hesteryg sammen med en guide.

Mulighederne er mange i Hemsedal, så I kommer ikke til at kede jer!

Lad bilen op i Hemsedal

Hemsedal byder på flere gode muligheder for at lade bilen op under skiferien. 

Parkering kan være mod betaling - se p-info på stedet. Opladning er mod betaling. 

 • 4 stk ved Skistar Lodge Hemsedal Suites
 • 6 stk ved Skistar Lodge Hemsedal Alpin
 • 10 stk på P4 (betaling med app mer.no)
 • 10 stk på P5 (betaling med app mer.no)
 • 57 stk i parkeringshuset under Skistar Lodge Hemsedal Suites (betaling med app)