Book online eller ring til os!
7015 4141

Kør selv skiferie

Skiferie i egen bil er både praktisk og hyggeligt

Kør selv skiferie

Overvejer du at køre i egen bil på familiens næste skiferie, har vi lavet en stor guide her med alt hvad du skal vide om kør-selv skiferie. Her har vi samlet alle de gode tips og råd, praktisk info og ting som du skal være opmærksom på. I guiden finder ud alt den information som er nødvendig, for at få både hyggelig køretur med børnene på bagsæden og ikke mindst kommer sikkert frem til skidestinationen.

Tag med hele familien på kør-selv skiferie - her opnår I den højeste fleksibilitet og der er både hyggeligt og praktisk. Der er mange måder at rejse på, når man skal på skiferie. En af dem er at køre selv - og det er der mange fordele ved som børnefamilie. Her bestemmer I helt selv tempoet, og kan dermed få en afslappet skiferie, hvor i selv bestemmer tempoet. Her på siden kan I finde inspiration til familiens næste kør selv skiferie, finde tips og råd, praktiske råd til kør-selv skiferien, samt læse mere om nogle af vores skidestinationer som er særligt velegnede til en kør-selv skiferie.

Vi tilbyder kør-selv-skiferier til de bedste destinationer i Sverige, Norge, Østrig, Frankrig, Schweiz, Italien, Tjekkiet og Tyskland. Der er skiløb til alle aldre, niveauer, lige den indkvartering du ønsker, after-ski, store og små områder, kort sagt, vi har alt. 

Husk, at vi også tilbyder tilkøb af færgebilletter hjemmefra, hvis I ønsker at sejle en del af vejen til jeres skiferie i Norden.

Derfor skal i vælge kør-selv skiferie

 • En kør-selv skiferie giver frihed og fleksibilitet og du bestemmer selv tempoet
 • Mulighed for at holde pauser og strække ben undervejs
 • På en skiferie og særlig med børn har man behov for at tage flere ting med
 • Pak bilen med mad og drikke til kør-selv skiferien og spar penge
 • Ofte langt billigere end fly hvis man fylder bilen
 • Mulighed for at tage mad med hjemmefra. Lav evt. aftensmad klar og frys ned til nogle aftener

Hvad skal man være opmærksom på?

 • Husk at skifte til vinterdæk
 • Få evt. lavet et vintertjek inden i taget på kør-selv skiferie
 • Pak bilen korrekt - tunge ting forrest i bagagerummet. Ikke i tagboks.
 • Medbring evt. snekæder
 • Husk at tjekke om kølervæske og sprinklervæske er forstsikret

Kør-selv skiferie som børnefamilie

 • Mulighed for at pakke ekstra ting til børnene i på kør-selv skiferie
 • Sørg for at holde pauser ca. hver anden time - det modvirker køresyge og uro på bagsædet
 • Medbring gerne lidt snack og drikke til turen. Rosiner, grøntsagsstænger osv. anbefales
 • Indret bagsædet med puder og tæpper, men husk det bliver varmere på bagsædet end i front
 • Hvornår er vi der!?!? Børn forstår ikke "afstand" og en visualisering i form af kort gør det sjovere for børn

Hvortil anbefales kør-selv skiferie

Kør-selv skiferie er muligt til alle vores destinationer Europa. Ønsker du ikke at køre de 12-14 timer som det tager at kører til nogle destinationer i alperne kan vi tilbyde flere skiområdet i hhv. Norge og Sverige som kan når inden for 6-8 timer hvis man kombinere med en af vores færgeoverfarter til hhv. Norge og Sverige. Læs mere om kør-selv skiferie med færge nedenfor.

Kør selv skiferie Sverige

Sverige er det oplagte valg for en kør selv skiferie. Mange af områderne i Sverige ligger tæt på Danmark og kan kombineres med færge. Mange danskere tager mad og drikke med hjemmefra til kør-selv skiferien og laver selv mad i hytten eller lejligheden. Sverige er derfor perfekt til en kør-selv skiferie da næsten alle vores boliger er indrette med køkken. Se et udvalg de destinationer som ligger tættest på Danmark eller se alle skirejsemål i Sverige.


Kør selv skiferie Norge

Norge er stadig blandt danskerne favorit til kør-selv skiferien. Man kan både både tage turen over Øresundsbroen eller benytte en af de mange færge ruter til Norge. Med de mange hytter og lejligheder med eget køkken passer de Norske destinationer godt til kør-selv skiferien hvor man har mulighed for at pakke bilen med madvarer og drikkevarer købt i Danmark, som har lavere priser end i Norge. Se de destination i Norge som ligger tættest på Danmark og derfor er velegnede til en kør selv skiferie eller se alle destinationer i Norge.

Kør selv skiferie alperne

Man kan selvfølgelig uden problemer tage på kør-selv skiferie til Østrig og langt de fleste destinationer kan nås inden for 12 timer. Men ønsker i ikke at køre så langt på en kør-selv skiferie sydpå kan vi anbefale Tjekkiet og Tyskland og byder på dejlig skiområder som er særligt velegnede til børnefamilier og nybegyndere.


Tips, råd og praktisk info

Når kør-selv-ferien går til en skidestination, så er det vigtigt at være informeret om regler for vinterudstyr på bilen, klargøring af bilen og vinterkørsel, inden skiferien begynder. 

Kombiner kør-selv skiferie med færge

Størsteparten af danskere vælger kør-selv skiferie, men det kan være en god ide af kombinere det med en af de mange færgemuligheder til hhv. Norge og Sverige som gør kør selv skiferien lidt mere overskuelig og afkorter køreturen til skidestinationen. På alle vores kør-selv skiferier kan du selv online på vores hjemmeside tilvælge den ønskede færgeoverfart og tilvælge den ønskede bolig på netop din favoritdestination.

Find nemt din kør-selv skiferie på skiferie.dk eller kontakt en af vores erfarne rejsekonsulenter for at høre mere om kør-selv skiferie til Norge og Sverige.

DFDS Seaways

Kør selv skiferie kan kombineres med følgende DFDS ruter: KØBENHAVN - FREDERIKSHAVN - OSLO

Fjordline

Kør selv skiferie kan kombineres med følgende Fjordline ruter: HIRTSHALS - LANGESUND

Stenaline

Kør selv skiferie kan kombineres med følgende Stena Line ruter: FREDERIKSHAVN - GÖTEBORG