Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Kør selv skiferie med familien

Overvejer du at køre i egen bil på familiens næste skiferie, så har vi lavet en stor guide her med alt, hvad du skal vide om kør-selv skiferie. Guiden indeholder gode tips og råd, praktisk info, ting du skal være opmærksom på og al information, som er nødvendig for at få en hyggelig køretur med børnene på bagsædet og samtidig komme sikkert frem til skidestinationen.

Tag hele familien med på kør-selv skiferie, for her får I den højeste fleksibilitet og det er både hyggeligt og praktisk. Der er mange fordele for børnefamilier, da I selv kan bestemme tempoet, og får optimale betingelser for en afslappet skiferie. Få inspiration til familiens næste kør selv skiferie og læs vores skidestinationer, som er særligt velegnede til en kør-selv skirejse.

Vi tilbyder kør-selv-skiferier til de bedste destinationer i Sverige, Norge, Østrig, Italien, Tjekkiet og Tyskland. I får skiløb til alle aldre og niveauer, lige den indkvartering I ønsker, after-ski samt store og små skiområder - med andre ord: Vi har det hele

Husk, at vi også tilbyder tilkøb af færgebilletter hjemmefra, hvis I ønsker at sejle en del af vejen til jeres skiferie i Norden.

Derfor skal i vælge kør-selv skiferie

 • En kør-selv skiferie giver frihed og fleksibilitet, hvor I selv bestemmer tempoet
 • Mulighed for at holde pauser og strække ben undervejs
 • På en skiferie, særligt med børn, har man behov for at tage flere ting med
 • Pak bilen med mad og drikke til kør-selv skiferien og spar penge
 • Ofte langt billigere end fly, hvis man fylder bilen
 • Mulighed for at tage mad med hjemmefra - lav evt. aftensmad klar og frys ned til nogle aftener

Hvad skal man være opmærksom på?

 • Husk at skifte til vinterdæk
 • Få evt. lavet et vintertjek, inden I tager på kør-selv skiferie
 • Pak bilen korrekt - tunge ting forrest i bagagerummet (ikke i tagboks)
 • Medbring evt. snekæder
 • Husk at tjekke om kølervæske og sprinklervæske er frostsikret

Kør-selv skiferie som børnefamilie

 • Mulighed for at pakke ekstra ting til børnene på kør-selv skiferie
 • Sørg for at holde pauser ca. hver anden time - det modvirker køresyge og uro på bagsædet
 • Medbring gerne lidt snacks og drikke til turen
 • Indret bagsædet med puder og tæpper, men husk det bliver varmere på bagsædet end i front
 • "Hvornår er vi der!?" Børn forstår ikke "afstand" og en visualisering i form af kort gør det sjovere for børnene

Hvortil anbefales kør-selv skiferie

Kør-selv skiferie er muligt til alle vores destinationer i Europa. Ønsker I ikke at køre de 12-14 timer, som det tager at køre til nogle destinationer i alperne, tilbyder vi flere skiområder i Norge og Sverige, som kan nås inden for 6-8 timer, hvis I kombinerer med en af vores færgeoverfarter. Læs mere om kør-selv skiferie med færge nedenfor.

Kør selv skiferie Sverige

Det er et oplagt valg at tage på kør selv skiferie til Sverige. Mange af områderne i Sverige ligger tæt på Danmark og kan kombineres med færge. Mange danskere tager mad og drikke med hjemmefra til kør-selv skiferien og laver selv mad i hytten eller lejligheden. 

Sverige er derfor perfekt til en kør-selv skiferie da næsten alle vores boliger er indrette med køkken. Se et udvalg de destinationer som ligger tættest på Danmark eller se alle skirejsemål i Sverige.

Kør selv skiferie Norge

Kør-selv skiferie til Norge er stadig blandt danskerne favoritter, og I kan tage turen over Øresundsbroen eller benytte en af de mange færgeruter til Norge. Mange hytter og lejligheder med eget køkken betyder, at de norske destinationer passet godt til kør-selv skiferien, hvor I har mulighed for at pakke bilen med madvarer og drikkevarer købt til lavere priser i Danmark. 

Se destinationerne i Norge, som ligger tættest på Danmark og derfor er velegnede til en kør selv skiferie eller oplev alle Norges destinationer.

Kør selv skiferie alperne

Man kan selvfølgelig uden problemer tage på kør-selv skiferie til Østrig og langt de fleste destinationer kan nås inden for 12 timer. Men ønsker I ikke at køre så langt på en kør-selv skiferie sydpå, kan vi anbefale både Tjekkiet og Tyskland, som byder dejlige skiområder, der er særligt velegnede til børnefamilier og nybegyndere. 

Det er samtidig i Tyskland, I har gode mulighed for mini skiferier, hvis I fx gerne vil en forlænget weekend på ski og have en overskuelig køretur.

Tips, råd og praktisk info

Når kør-selv-ferien går til en skidestination, så er det vigtigt at være informeret om regler for vinterudstyr på bilen, klargøring af bilen og vinterkørsel, inden skiferien begynder. 

Kombinér kør-selv skiferie med færge

Størsteparten af danskere vælger kør-selv skiferie, men det kan være en god ide af kombinere med en af vores færgemuligheder til hhv. Norge og Sverige, som gør kør selv skiferien lidt mere overskuelig og afkorter køreturen til skidestinationen. På alle vores kør-selv skiferier kan du selv online på vores hjemmeside tilvælge den ønskede færgeoverfart og tilvælge den ønskede bolig på netop din favoritdestination.

Find nemt din kør-selv skiferie på skiferie.dk eller kontakt en af vores erfarne rejsekonsulenter for at høre mere om kør-selv skiferie til Norge og Sverige.

DFDS Seaways

Kør selv skiferie kan kombineres med følgende DFDS ruter: KØBENHAVN - FREDERIKSHAVN - OSLO

Fjord Line

Kør selv skiferie kan kombineres med følgende Fjordline ruter: HIRTSHALS - KRISTIANSAND

Stenaline

Kør selv skiferie kan kombineres med følgende Stena Line ruter: FREDERIKSHAVN - GÖTEBORG