Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Skiferie Østrig

Alle de bedste skiområder i Alperne

Uanset om I rejser afsted på skiferie med børn og nye skiløbere, eller om I skal afsted med vennerne, hvor der skal være plads til sene nætter på den lokale afterskibar, så kan en skiferie i Østrig dække jeres ønsker.

Alle de bedste skiområder i Alperne
Uanset om I rejser afsted på skiferie med børn og nye skiløbere, eller om I skal afsted med vennerne, hvor der skal være plads til sene nætter på den lokale afterskibar, så kan en skiferie i Østrig dække jeres ønsker. Læs mere
Mest populære skiområder i Østrig (20)
Wagrain
Der er mange gode grunde til, at flere tusinde danskere hvert år valfarter mod de østrigske pister i Wagrain, når de skal på skiferie. Her får I nemlig et bredt udvalg af pister til alle niveauer.
Læs mere
Bad Gastein
Bad Gastein er et stort, lækkert skiområde med plads til både nybegyndere og erfarne skiløbere. Her vil I opleve et fantastisk godt og varieret skiløb, og mange andre spændende oplevelser og aktiviteter.
Læs mere
Rauris
Rauris er et lille, men hyggeligt skisportssted, som er ideelt for nybegyndere på ski. Den tidligere guldgraverby er beliggende i et smukt og fredet område, Raurisertal, som er kendt for at have Østrigs bedste begynderbakke samt gode off-piste. Gl...
Læs mere
Matrei
Matrei har med 36 km pister et hav af pister til alle sværhedsgrader. Området byder på børnevenlige faciliteter i form af børneland og et magisk tæppe som lift. Få også skiløb for den modige og erfarne samt langrendsløb i storslået natur.
Læs mere
Maria Alm
Maria Alm er kendt for sine mange aktiviteter og dansk skiskole, der falder i god jord hos børn. Der er en helt særlig stemning i byen, som tiltrækker skirejsende med sin hyggelige atmosfære.
Læs mere
Schladming
Schladming er et skønt skiområde i de østrigske bjerge. Her kan du suse ned ad pister på fire forskellige bjerge, som alle er forbundet af pister og lifter, så I let kan bevæge jer rundt mellem de forskellige områder. Schladming har en autenti...
Læs mere
Zell am See / Kaprun (gletsjer)
Zell am See er et populært skiområde med skiløb for alle niveauer og er desuden beliggende tæt på gletcheren Kitzsteinhorn, hvor der kan praktiseres skiløb året rundt. Området byder også på dejligt byliv og mange andre oplevelser.
Læs mere
Zillertal
Skiområdet byder på omkring 450 km pister i alle farver og niveauer. Området har dog også mange andre spændende pister i både blå og røde farver. Hvis kan stå distancen, kan du blandt andet prøve en af Østrigs længste nedkørsler målt i ...
Læs mere
Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim ligger på sydsiden af alperne, og det er kendt for at have et fantastisk klima i vinterperioden. Her finder du over 100 kilometer sammenhængende pister, der med et moderne liftsystem gør området til en skøn og familievenlig sk...
Læs mere
Annaberg/Dachstein West
Annaberg i Østrig er ideelt til både venner og familier, da det er en rigtig perle, hvad angår skiløb. Så leder I efter hyggeligt og rart område fuld af østrigsk charme, ikke langt fra Salzburg, er Annaberg ideelt.
Læs mere
Kitzbühel/Kirchberg
Skisportsstedet er blevet tildelt Tiroler-Pisten-Güte-Siegel, som gives til de ypperste skisportsområder, hvor perfekte pister, service i særklasse, gode lifter og høj sikkerhed er kravet for prisen. Udover suverænt skiløb er I sikret afterski ...
Læs mere
Wilder Kaiser
Wilder Kaiser skiområdet er omringet af en række hyggelige mindre byer, hvor I finder dejlige indkvarteringsmuligheder. Fra alle byerne har I direkte adgang til det enorme skiområde med et stort udvalg af pister og lifte.
Læs mere
Saalbach / Hinterglemm
Saalbach/Hinterglemm er placeret dybt inde i Glemmtaler dalen, som danner rammen om et af Østrigs største og mest sammenhængende skiområder. Her er der skiløb for alle, så du og din familie får en helt fantastisk skiferie.
Læs mere
Sölden (Ötztal Gletsjer)
Sölden er et fremragende skiområde, der er placeret smukt i den vestligste del af Østrig. Her venter du intet mindre end 144 km pister med sværhedsgrader til alle niveauer, og området er spækket med et væld af lifter direkte forbundet med glet...
Læs mere
St. Anton am Arlberg
St. Anton am Arlberg er et af de mest snesikre områder i Alperne. Her venter pister, der tilfredsstiller alle - lige fra nybegyndere til mere øvede skiløbere. Selve byen ligger 1.200 m.o.h. og er en typisk tyrolerby med et væld af gode restaurant...
Læs mere
Katschberg
Katschberg er et familievenligt skiområde, som ligger på grænsen mellem delstaterne Kärnten og Salzburgerland. Det er nemt at nå i egen bil og skiområdet ligger i god højde, og har dermed en høj snesikkerhed. Skiløbet er sikret hele vinteren...
Læs mere
Montafon
Montafon ligger i delstaten Vorarlberg i den vestlige del af Østrig. Montafon er mindre kendt blandt danskere, men østrigerne ved godt, at det er et af deres bedste skiområde. Opdag og oplev fantastiske Montafon, som ligger højt med stor snesikke...
Læs mere
Ischgl (Galtür)
Ischgl har i alt 238 pistekilometer, og her er flere specialpister som fx nogle lange virkelig flotte pukkelpister. Her er I garanteret skiløb for alle familiens medlemmer med pister på hele spekteret. Også offpist er der masser af, og for snowboa...
Læs mere
Serfaus-Fiss-Ladis
Serfaus-Fiss-Ladis byder med 2.700 meters højde og 212 km pister fordelt på de tre områder på udfordringer til alle niveauer. Området er kendt for sine enorme og brede pister i en ideel højde. Hertil kommer et stort langrendsområde, natkælkni...
Læs mere
Brandnertal Vorarlberg
Der er nok ikke så mange danskere der kender til Skiområdet Brandnertal Montafon, men tro os når vi siger at det er perle. Brandlertal ligger ikke langt fra grænsen til Liechtenstein og emmer af bergidyl og suverænt skiløb. Skiområdet går op...
Læs mere

Skiferie & skirejser Østrig

Alt om skiferie i Østrig

Godt vejr og masser af skimuligheder
Tag på skiferie til et af Østrigs mange fantastiske skisportssteder og få hele pakken: Masser af afterski, børnevenlige skiområder, lækre restauranter og skihoteller med gode faciliteter. Østrig har skiløb og aktiviteter for enhver smag, så der er bestemt en god grund til, at Østrig er en yderst populær skidestination. I Østrig er der også mange oplevelser og udflugtsmuligheder til de dage, hvor I ikke står på ski. Besøg f.eks. nogle af de mange hyggelige landsbyer eller tag på ture i den storslåede natur.

Derudover kan I ofte opleve fantastisk vejr, når I står på ski i Østrig, og er der noget bedre end at nyde en varm kop kakao i solen efter et par ture på løjperne? Østrig er det ideelle sted for børn at lære at stå på ski med gode, brede nedfarter. Temperaturen er generelt højere end nordpå, og samtidig er man højere oppe, hvor snesikkerheden er stor.

Skiferie.dk byder på nogle af de bedste skiområder og hoteller i Østrig. Book direkte online eller kontakt en af vores skieksperter på tlf. 7015 3939 og få hjælp til at skabe den perfekte skitur.

De mest populære skiområder i Østrig

Østrig har et stort udvalg af store og yderst populære skiområder. Nogle af de absolut bedste er blandt andet Bad Gastein, Schladming, Wagrain, Wilder Kaiser og Zell am See.

Bad Gastein ligger i Gasteinerdalen og byder på hele 200 km pister til alle niveauer. Ud over at være et meget berømt skisportssted byder Bad Gastein også på lækre kursteder med termalbade, hvor I kan slappe helt af efter en lang dag i sneen.

Wagrain/Flachau er et sandt skiparadis for danskerne, hvorfor mange valfarter dertil år efter år. Har får du et stort udvalg af lækre løjper til alle ambitionsniveauer, og et veludviklet liftsystem som hurtigt og bekvemt transporterer dig mellem pisterne i Wagrain og Flachau.

Vinterferie i Østrig - uge 7 og uge 8

Skal I på skiferie til Østrig i vinterferien i uge 7 eller uge 8, skal I booke tidligt, da det er de mest populære uger til skirejser. Det er der ikke noget at sige til, for hvad end du er til sorte pukkelpister, afskærmede børneområder, lange blå pister, sene aftener på afterski eller noget helt andet, så har Østrig det, du søger. 

I Østrig er der plads til børnefamilier med børneområder og skiskole, men også til øvede skiløbere med funparker og offpiste. Ydermere har mange af Østrigs hoteller den store luksus at have wellnessafdeling, samt finder I en ægte skiferiestemning med tyrolermusik spillende over højttalerne, tjenere i "lederhosen", smukke sneklædte bjergtoppe og en dejlig frisk bjergluft, uanset hvor I befinder jer. Østrig er en fantastisk skiferiedestination til uge 7 og 8 med virkelig godt skiløb uanset niveau og interesse. 

Et væld af aktiviteter uden for pisterne

Der er også mange spændende oplevelser foruden skiløb. Der er f.eks. flere forskellige wellnessmuligheder, masser af lækre madoplevelser, hyggelige små landsbyer med flotte bjælkehytter og så er der naturligvis afterskiing, som mange danskere valfarter til Østrig for at deltage i. Her kan du få store fadøl og høre DJ Ötzi på fuld tryk, eller du kan nyde en varm kakao i hyggelige omgivelser.

En verden af skiløb

Det kan være svært at vælge, hvor i Østrig man skal rejse hen for at stå på ski, for der er utrolig mange muligheder. Faktisk er der én eller flere skilifte i mere end 7000 af de østrigske byer, så det er tydeligt at Østrig er et ski-elskende land, og der er rigeligt med pister at slå sig løs på.

Ét liftkort - flere skiområder
Mange af skiområderne arbejder sammen og tilbyder derfor et fælles liftkort, som kan dække over flere områder, hvilket er smart, hvis I gerne vil udforske en masse nye pister og prøve forskellige områder af på jeres skiferie. I Østrig finder I altså et stort og varieret skiterræn, hvor der er masser af plads at boltre sig på og adskillige pister til alle niveauer. I kommer bestemt ikke til at kede jer, når I tager på skiferie i fantastiske Østrig.

Fantastiske skiforhold

Masser af sne i Alperne
Østrig er kendt for at være et af de lande i Europa med de absolut bedste skiforhold. I Østrig står du blandt andet på ski i Alperne, hvor der stort set altid er særdeles gode sneforhold gennem hele skisæsonen. I Alperne falder der generelt meget sne på grund af højdemeterne og klimaet, og i de allerhøjeste områder kan du være heldig at stå på ski helt frem til maj. 

I byerne kan billedet dog se ganske anderledes ud, men lad jer ikke skræmme hvis byerne ikke er dækket af et hvidt lag sne - det har ikke nødvendigvis betydning for skiløbets kvalitet. I Østrig har de nemlig utrolig veludviklede snekanoner, som altid er med til at sikre optimale skiforhold på pisterne.  

På ski i Østrig - mad og drikke

Østrig byder ikke kun på fantastiske skioplevelser og lækre løjper. Østrig er også et land, hvor maden er i højsædet, og der er nogle helt særlige retter og smagsoplevelser, I nærmest ikke kan undgå, hvis I tager ud og spiser på jeres skitur i Østrig.

Wienerschnitzelen er en østrigsk klassiker, som vi alle sammen kender. Sådan en skal I naturligvis prøve i Østrig, da det også er den perfekte ret til at fylde energidepoterne igen efter en lang dag på pisterne. Til dessert er en apfelstrudel en nødvendighed! Denne søde kage af filodej og æbler er en fantastisk måde at slutte dagen af på.  

I Østrig finder I også mange spændende drikke, som hovedsaglig er at finde på de mange afterski-steder, som Østrig er særlig kendt for. Her kan I f.eks. prøve en jägerbomb, en willi mit birne eller den klassiske jagatee.

Lejligheder og hoteller i Østrig

På skiferie.dk finder I et stort udvalg af skilejligheder og hoteller til skiferie i Østrig. Boligerne findes i forskellige størrelser, standarder og prislejer, så I vælger selv, hvad der passer til jeres behov og ønsker. 

Alle skilejlighederne, skihotellerne og pensionaterne ligger enten tæt på lift, pist eller skibus, så I nemt kan komme på farten. Flere boliger har desuden ski in/ski out, så I har friheden til at smutte hjem i løbet af dagen og nyde en frokost eller en dejlig lur. 

På flere af vores indkvarteringer i Østrig finder I desuden lidt ekstra gode faciliteter, såsom restaurant og bar, samt wellnessoplevelser med massage, spabad og swimmingpool, som lige kan gøre skiferien lidt bedre. Er I på udkig efter en familievenlige skiferie i Østrig med de bedste faciliteter samlet på et sted, så er Landal skiresorts et perfekt valg. Her får I bl.a. flotte lejligheder tæt på pisten, børneklub og pool. 

Vinterkørsel i Østrig

Pigdæk er tilladt fra 1. oktober til 31. maj, men kun på køretøjer op til 3.500 kg. Det skal i så fald være pigdæk på alle 4 + på evt. anhænger. Max hastighed på motorvej er med pigdæk 100 km/t og på landevej 80 km/t. Hvis I kører med pigdæk i Østrig, skal I have en særlig pigdæksmærkat i bagruden, som kan købes hos FDM eller i Østrig hos ÖAMTC og på tankstationer.

Snekæder er tilladt i Østrig. 50 km/t. er max hastigheden med kæder på. Ved udstigning på motorvej skal føreren være iført en sikkerhedsvest, så husk altid at pakke dem i bilen. Fra 1. november til 15. april er det er lovpligtigt at have vinterdæk på bilen, da vejene kan være dækket af sne, slud eller is. Husk:

  • Der skal være monteret vinterdæk på alle 4 hjul
  • Dækkene skal være mærket med M?S
  • Dækkene skal have en dybde på mindst 4 mm

OBS: Hvis I lejer en bil, skal I huske selv at sørge for at tjekkem at det påkrævede vinterudstyr er med i bilen, så I opfylder kravene.