Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Ekstraordinært skiløb på Østrigs højeste bjerg

Matrei har med 36 km pister et hav af pister til alle sværhedsgrader. Området byder på børnevenlige faciliteter i form af børneland og et magisk tæppe som lift. Få også skiløb for den modige og erfarne samt langrendsløb i storslået natur.Ekstraordinært skiløb på Østrigs højeste bjerg
Matrei har med 36 km pister et hav af pister til alle sværhedsgrader. Området byder på børnevenlige faciliteter i form af børneland og et magisk tæppe som lift. Få også skiløb for den modige og erfarne samt langrendsløb i storslået natur. Læs mere

Tag på skiferie i Matrei i Østrig

Alt om skiløb i Matrei

Matrei er beliggende ved foden af Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, som er hele 3.797 meter over havets overflade. Skisportsstedet ligger i nationalparken Hohe Tauren og Matrei er en del af Grossglockner Resort Kals-Matrei. Området har ca. 36 km pister. 

En skiferie til Matrei er en snesikker destination, hvor I kan komme op og stå i 2.621 meters højde. Oplev fredeligt og idyllisk skiløb på bedste vis i højderne, og glæd jer til en smuk natur og udsigt til de snebeklædte bjergtoppe. Skisportsstedet byder på alt fra langrend, til skiløb for de mere øvede og hvad med en vandretur på snesko? 

Når sulten melder sig efter en lang dag på ski, kan I nyde det østrigske køkken, på af Matreis restauranter og runde aftenen af med afterski på en af byens barer. 

Populære boliger i Matrei

Skiferie.dk tilbyder et væld af skønne boligmuligheder, så I kan finde netop den bolig, der passer til jeres families ønsker og behov. Book skituren online her på siden, eller via vores dygtige ferierådgivere på 7015 4141. 

  • Hotel Goldried er et dejligt hotel, som byder på alsidige faciliteter for hele familien. Der er flotte værelser, børnevenlige aktiviteter, lækre restauranter og afterski. Hotellet ligger, så I kan løbe på ski fra døren til pisterne (dog vil der formegentlig ikke være nok sne først og sidst på sæsonen), hvor I så kan benytte den gratis shuttlebus. 

Skiområdet i Matrei

I kan glæde jer til at suse ned ad løjperne i Matrei, hvor I kan opleve fantastisk skiløb. Der er sammenlagt med pisterne på Grossglockner Resort Kals-Matrei på ca. 36 km pister. Heraf kan de erfarne drøne ned ad 6 km sorte pister, 22 km røde pister og for de mindre øvede er der 8 km blå pister. 

Der er 5 stolelifte, 6 slæbelifte, 3 kabinelifte og 1 børnelift. Både i Kals og Matrei er der et børneområde, hvor de små kan stå i rolige omgivelser tilpasset deres ønsker og behov. Børneliften er udstyret som et magisk tæppe, som gør mødet med skiene lettere for familiens mindste. 

For langrendsløbere er der 5 kilometer løjper at stå på i Matrei og hele 34 kilometer i hele Grossglockner Resort Kals-Matrei, hvor I ligeledes kan komme på en guidet tur rundt i det smukke terræn. 

Man kan derudover købe liftkortet SkiHit, så I har mulighed for at udforske 358 kilometer pister fordelt på områderne: Grossglockner Resort, Ankogel, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler gletcjer og Brunnalm/Defereggental.

Skiferie for børn

Børnene er bestemt ikke glemt, når I drager på skitur til Matrei. Skisportsstedet byder familiens mindste velkommen i rolige omgivelser, hvor de i deres helt eget tempo kan lære at stå på ski. Her får de en behagelig oplevelse med deres første møde med skiene. 

Der er mulighed for skiskole, hvor ikke kun børn men også nybegyndere og øvede voksne kan blive bedre, samt lære kunsten at kunne suse ned ad bjerget. Matrei og Grossglockner Resort Kals-Matrei har hver sit børneland, hvor de små vil finde glæde i at lære at stå på ski i børnevenlige omgivelser, hvor grin og leg er grobund for den lærerige proces. De kan f.eks. afprøve liften, som bliver kaldt det magiske tæppe og med garanti vil falde i børnenes smag.

Aktiviteter og udflugtsmuligheder

Ved foden af Østrigs højeste bjerg ligger Kals, som er en lille hyggelig landsby med blot 1200 indbyggere. Byen har op mod 100.000 turister i sommerperioden og her vil I kunne opleve den spektakulære natur i nationalparken. 

I byen er der en udstilling, der viser det store bjergs geografi og historie. Byen er nemlig ophavssted for den første ekspedition, der besteg Grossglockner i 1853. I byen kan I opleve det traditionelle østrigske køkken på de små restauranter, som er en god måde at lære den østrigske kultur bedre at kende på. 

Ønsker I sjove øjeblikke med familien, kan I begive jer ud på en kælketur, som med sikkerhed vil imponere og kilde i maverne i forhold til de danske kælkebakker. I kan også udforske naturen i slædekørsel eller tage på en vandretur i snesko, som  er en spændende og smuk oplevelse.