Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Book online eller ring til os!
7015 3939

Skiferie Hovden

Dejligt skiområde for hele familien

Hovden Alpincenter ligger øverst i Setesdal med meget snesikre forhold. Hovden er et at de største skiområder i det sydlige Norge. Her er I sikret en skøn skioplevelse med gode langrendsmuligheder og et godt alpinanlæg for hele familien. Glæd jer til skiferie i Hovden!Dejligt skiområde for hele familien
Hovden Alpincenter ligger øverst i Setesdal med meget snesikre forhold. Hovden er et at de største skiområder i det sydlige Norge. Her er I sikret en skøn skioplevelse med gode langrendsmuligheder og et godt alpinanlæg for hele familien. Glæd jer til skiferie i Hovden! Læs mere

Skiferie i Hovden

Hovden - skiløb for alle

Hovden byder på varieret og udfordrende alpint skiløb for alle aldre og niveauer. På Nos-siden ligger skicenteret med skiskole, skiudlejning og børneområde. Her er der flere blå og grønne pister for de nyeste skiløbere. På Nos-siden er der også røde og sorte pister til de øvede skiløbere, mens der på Breive-siden næsten kun er røde pister. Her er der god plads på pisten, hvis I har skistøvlerne på fra morgenstunden. 

I Hovdenut kan I tage liften op til upræparerede piste. Liften går til 1.000 moh, men løjpen starter 100 meter længere oppe, så tag skiene på nakken, og gå det sidste stykke op. Her venter der en storslået udsigt og en fantastisk skioplevelse ned. Hele skiområdet hænger sammen, så I kan få det bedste ud af jeres skiferie. 

OBS! Tager i bilen til skiområdet, skal I være opmærksomme på, at der er parkering ved torvet mod betaling på ca. 100 NOK pr. dag. Parkering ved egen hytte er gratis.

170 km langrend

I Hovden er der rigtig gode langrendsspor, som i alt strækker sig over 170 km. Her er både langrendsspor i skoven og på fjeldet. Ønsker I at komme op på fjeldet, kan I købe en billet til liften. Her er der nogle helt fantastiske ture rundt på fjeldet. For at komme op til fjeldet, skal I tage liften op ved Nos-siden.  

Her findes flere gode muligheder uanset jeres færdigheder på langrend. Der er ture for både nybegyndere, familier og øvede langrendsløbere. Langrendssporene bliver løbende vedligeholdt, og her venter mange dejlige timer på ski. 

I centrum af Hovden finder I en langrendsarena, hvor der er både korte, lange og stejle løjper. Uanset om I er til klassisk eller friteknik, finder I gode muligheder i Hovden. På stadion er der lys på til kl. 23.00.

Børnenes skiområde - Tusseland

I Tusseland er der god plads til børnene! Her venter to børnevenlige tallerkenlifter og et rullebånd, som børnene nemt kan lære at bruge. Børneområdet danner trygge rammer for familiens mindste med gode muligheder for at komme godt i gang med skiløb. I Tusseland finder I også børneparken med små hop og rails, som børn og begyndere kan prøve kræfter med og udfordre sig selv. 

Fra midt februar er der opsat grillpladser og bænke i Tusseland, hvor I har mulighed for at grille, hygge jer og nyde fjeldstemningen. I Tusseland er der desuden en varmestue, som I kan benytte til at få varmen og give kroppen en lille pause fra skiløb. 

Brug for en dukkert? Besøg Hovden Badeland

I centrum af Hovden finder I et alletiders badeland. Hovden Badeland indbyder til leg og hygge for hele familien. Her kan familiens vandhunde glæde sig til:

  • Vandrutsjebane på 70 meter
  • Kanal med badering og forhindringer på 65 meter
  • Inde- og udendørs bassin
  • Børnebassin
  • Boblebade 
  • Café

Tæt på Hovden Badeland er der også en skøjtebane med plads til piruetter og andre tricks. Skøjter kan lejes i receptionen. 

Hovden-Parken

Er I til hop og rails, så skal I benytte Hovden-Parken, som kan få adrenalinen til at pumpe i kroppen. Det er en stor og flot park med egen T-lift, som betyder, at I nemt kan tage en masse ture og afprøve diverse seje tricks. 

Parken har en blå og en rød linje. Den mest kendte er den røde hoplinje, som byder på tre store hop - her er der ofte grupper, der træner! I alt findes der cirka 30 forskellige elementer fordelt på hop og rails. Så på med board og ski og lad din indre friskier komme ud!

Spisesteder og afterski

Der mangler ikke noget, når det kommer til spisesteder og afterski i Hovden. Lige ved skiområdet finder I nemlig gode muligheder for at få stillet sulten og tørsten. 

Ved alpincenteret er der samlet flere muligheder, fx. Skikroa Hovden, som er et godt cafeteriatilbud med nem frokost som burger, pomfritter og suppe. Her er der også salg af kioskvare. I samme lokaler ligger "Offpiste", som serverer lækre pizzaer, og fra kl. 15.00 bliver det forvandlet til afterski med aldersgrænse på 20 år og op. Midt på bakken ligger Hovden Alpin Lodge, hvor der er kræset lidt mere om maden. Det er et hyggeligt sted med god udsigt, hvor de kan byde på både frokostmenu og á la carte til aften. 

I og omkring Hovden centrum og fjellandsby findes også flere ideelle steder for familier. På langrend ca. 1 km fra centrum kan I finde The Village, som serverer lækre specialiteter, smoothies og frisk juice. 

Alle har hjelm på!

I Hovden SKAL alle have hjelm på!

For alle skiløbere, der benytter liftanlægget, er det obligatorisk at have hjelm på. Har du ikke hjelm på, vil du blive afvist, selvom du har et gyldigt liftkort. Hovden indførte obligatorisk hjelm for alle i vinteren 2018/2019. Påbuddet gælder alle store som små i alle lifter og på alle bakker. For din egen sikkerheds skyld!